Materiaal & onderhoud

Al onze sieraden zijn gemaakt van wit-, rosé- of geelgoud of zilver. Deze materialen zijn er voor gemaakt om levenslang gedragen te worden. Om jouw sieraden in optimale staat te houden hebben we hieronder wat tips voor je opgeschreven, zodat jij jouw hele leven lang van jouw sieraden kan blijven genieten.

 

Gouden sieraden
Goud is een ontzettend stijlvol materiaal, dat enorm sterk is en niet verkleurd. Wel kunnen je gouden sieraden door bijvoorbeeld het vet op je huid op den duur hun glans verliezen, wat natuurlijk erg zonde is. Je kunt je doffe, gouden sieraden gemakkelijk weer laten stralen door ze op te poetsen met een poetsdoek of tandenborstel met lauw water en wat dreft.

Zilveren sieraden
Zilver is een veelgebruikt materiaal voor sieraden. Bij intensief dragen kan het sieraad zijn glans verliezen en zelfs groen of zwart uitslaan. Dit is een reactie op transpiratie, de zuurtegraad van je huid en wat je eet of drinkt. Dit kan dan ook per persoon verschillen, waar het sieraad bij de een zwart uitslaat kan het bij de ander mooi zilver blijven. Heeft jouw sieraad een groen of zwarte uitslag of is het al zijn glans verloren, no worries, dit is gemakkelijk schoon te maken. Je kunt jouw sieraad oppoetsen met een speciale zilverdoek, het schoonmaken met een lauw sopje van dreft of zilverpoets gebruiken.